Postbus 295
NL1740 AG Schagen
Leeuwerikstraat 36
NL1742 BC Schagen
 
tel 0651811577
fax 
email info@staalframebouw.nl
 
kvk 37107013
Optop Noord 158
Datum: 24-05-09

Opdrachtgever:Particulier
website-
Architect:Mike Groot
websitewww.mikegroot.nl
Hoofdaannemer:In eigenbeheer
Ontwerp:2008
Oplevering:Mei 2009
Kosten:-
Meer informatie:Wilt u meer informatie of een vrijblijvende offerte?
 www.cellisolatie.nl

Project omschrijving 

Omdat in de bestaande woning de huidige stramienen niet overeenkwamen met de op te toppen verdieping zijn nieuwe palen bij geboord in de huidige fundering waarop een warmgewalste draagconstructie door het huidige dak heen is gemonteerd. Daarop zijn de nieuwe geisoleerde sfb verdiepingvloeren voor de optop gemonteerd is. 

Voor in de binnenwanden en de zelfdragende gevelsluitende elementen is er in dit project samen met opdrachtgever en architect voor een speciaal isolatie materiaal gekozen met een hoog warmte accumulerend en geluidsabsorberend vermogen. Deze cell isolatieplaten zijn bovendien zeer milieu vriendelijk.

In alle binnenwanden en gevelelementen zijn de wandcontactdozen vooraf ipgebouwd zodat er op de bouwplaats zo minmogelijk arbeid toegevoegd dient te worden. Ook de voorzieningen voor de elektrische screens, en zonwering zijn prefabriceerd.

De dakelementen van 9.5m overspannen in één keer de hele woning, waardoor er voor de architect erg veel ontwerpvrijheid is gecreëerd, in de balklaag van de dakelementen zijn tijdens de montage ook de aan en afvoer buizen voor de WTW unit (warmte terug win) ingevoerd waardoor er geen verlaagd plafond noodzakelijk was in de woning, en er dus met een minimale constructie hoogte toch aan het bouwbesluit word voldaan.

Binnen 1 week wind en water dicht, een unieke beleving vertelden de eigenaars!