Postbus 295
NL1740 AG Schagen
Leeuwerikstraat 36
NL1742 BC Schagen
 
tel 0651811577
fax 
email info@staalframebouw.nl
 
kvk 37107013
Grand Hotel Frans Hals te Haarlem
Datum: 24-12-08

Opdrachtgever:Amrath Hotels
websitewww.amrathhotels.nl
Architect:Architectenbureau Humble Neuhof Maastricht
websitewww.humbleneuhof.nl
Hoofdaannemer:Heijmans IBC, Almere
Ontwerp:2005
Oplevering:Oktober 2006
Kosten:-
Meer informatie:Wilt u meer informatie of een vrijblijvende offerte?
  

De complexe driedubbele gevelopbouw (houtskelet, staalkolommen, hulpconstructie voor de ophanging van de platen) kon aanzienlijk kon worden versimpeld. De staalframe binnenspouwbladen van bestaan uit koudgevormde profielen C120 h.o.h. 600 mm waarop een koudgevormde stalen hulpconstructie voor de bevestiging van de natuursteenelementen is aangebracht. Op de hulpconstructie zijn de natuursteenelementen in het werk verlijmd.

Aan de binnenzijde zijn de frames afgewerkt met twee lagen brandwerende gipsplaat, isolatie en waterdicht dampdoorlatend spinvlies. In de binnenspouwbladen zijn aluminiumkozijnen geplaatst. De stalen franse balkonhekken zijn in het systeem opgenomen.

Ook voor de dakopbouw van de derde en vierde verdieping is gekozen voor staalframe elementen. De platdakconstructie bestaat uit staalframebouw dakelementen die af steunen op de warmgewalste staalprofielen van de hoofddraagconstructie. Door voor staalframebouw te kiezen in plaats van hout kunnen de dakbalken – in dit geval C-profielen – h.o.h 900 mm worden toegepast in plaats van 600 mm. Bovendien heeft de keuze voor staal als voordeel dat de permanente vuurbelasting verhoogd is.