Postbus 295
NL1740 AG Schagen
Leeuwerikstraat 36
NL1742 BC Schagen
 
tel 0651811577
fax 
email info@staalframebouw.nl
 
kvk 37107013
FeNB2 en Optoppen?

Wat is optoppen?
Optoppen, ook wel dakopbouw of luchtgebonden bouwen genoemd, is het plaatsen van één of meerdere extra verdiepingen op een bestaand (flat)gebouw.

Waarom optoppen?
Optoppen is een ideale manier om woningtekorten in binnenstedelijke gebieden aan te pakken. Bouwgrond is hier veelal duur en spaarzaam. Door het plaatsen van extra verdiepingen kunnen meer woningen gerealiseerd worden. Daarnaast biedt het optoppen van bestaande bouw extra exploitatiemogelijkheden.

Ook geeft het optoppen van een bestaand pand op een eenvoudige manier extra cachet aan een gebouw. Niet voor niets valt optoppen vaak samen met renovatieprojecten. Een gebouw wordt dan in zijn geheel opgeknapt en krijgt door de extra verdieping(en) een volledig gemoderniseerde uitstraling. Daarnaast dragen de inkomsten uit de additionele woonruimte bij aan de financiering van het gehele renovatieproject.

FeNB2 en optoppen?
Fenb2 heeft een ruime ervaring en uniek bouwsysteem ontwikkeld, waarmee wij kunnen optoppen. De elementen of modules worden vooraf bij ons in de fabriek gerealiseerd, waarna we ze in hun geheel plaatsen op het bestaande pand. Vanwege de korte bouwtijd en het geringe aantal kraanbewegingen en transporten wordt de overlast voor bewoners tot een minimum beperkt.