Postbus 295
NL1740 AG Schagen
Leeuwerikstraat 36
NL1742 BC Schagen
 
tel 0651811577
fax 
email info@staalframebouw.nl
 
kvk 37107013
FeNB2-Prefab badkamers

Algemene informatie:

Als u voor een hotel of andere accommodatie geinteresseerd bent in tijdsbesparing dan is de gegarandeerde levering en installatie tijd van een geprefabriceerde badkamer de oplossing om die versnelling in bouwtempo te realiseren. FeNB2-badkamers beinvloeden daarmee ook de gehele bouwtijd, ze worden offside opgeslagen tot u klaar bent voor ontvangst op de bouwplaats.

Koudwalsen van het staal voor de badkamer wanden:

Alle FeNB2 prefabbadkamers beginnen hun leven als geslit bandstaal van een coil met een flensdikte van 0,6 of 1,0 tot 1,5mm dik . dit is afhankelijk of de unit ook meewerkt in de stabiliteit van het pand.

FeNB2 gebruikt een speciaal tekenprogramma zodat in de geslitte staal stroken gaten patronen voor afvoer en electra buizen opgenomen kunnen worden die daarna tot de gerolvormde stijlen op lengte afgekort worden.

De koudgewalste profielen worden per lengte per badkamer op productie volgorde aangeleverd. Staalframe elementen hebben meerdere voordelen ten opzichte van traditioneel warm gewalste of beton elementen waar prefabbadkamers veelal van werden gemaakt.

Het product van FeNB2 is aanzienlijk lichter, dit biedt besparingen in de verschillende stadia, van assemblage, transsport en montage; ze zijn dus efficienter te produceren bieden ook de mogelijkheid mee te werken in de constructie en in geluid- en/of brandwerende eisen.

       

Het produceren van de wanden:

De exact op lengte geproduceerde koudgewalste gegalvaniseerde C en U profielen worden voor één prefab badkamer samen verpakt op één of meerdere bokken.

In dit stadium krijgt elke badkamer zijn unieke productie nummer, het begin van de per stadium terugkerende kwaliteit controle.

De bokken met profielen worden met een heftruck bij de wandproductie lijn neergezet, waar de profielen uit de bokken worden gehaald en om de ca 600mm in het frame te worden gezet en bevestigd dit onderdeel kan uiteindelijk ook als dragende- of woningscheidende wand gaan dienen als dat nodig is.

Om stabiliteit te krijgen word het frame bekleed met machinaal opmaat gezaagd plaatmateriaal, 12.5 of 15mm waterwerend gipsplaat. De opvolgorde liggende wandelementen zijn nu klaar om gemonteerd te worden tot een badkamer.

         

Het produceren en monteren van vloer en dak:

Dakelementen zijn gemaakt van C-100 x 50 mm frames, die bekleed worden met 10mm watervast verlijmd spaanplaat aan de bovenkant en 12,5 waterwerende geimpergneerde gipsplaat (H2) aan de binnenzijde. Beide worden bevestigd met nagels in het frame.

De vloer elementen zijn van geprofileerde staalplaat waar een afwerkvoer overheen gaat zodat de vloer geen hogere plint hoogte krijgt dan in de rest van de ruimte.

Het bouwen van de badkamer:

De wandpanelen worden samen met het vloer en dak aan elkaar geschroefd doormiddel van zelftappers, Het badkamer frame is nu stabiel en wordt verplaatst naar de hoofd assemblage hal om afgemonteerd te worden.

Binnenafwerking/Tegelwerk:

Indien de binnenzijde afgewerkt moet worden met tegels wordt dit verzorgd door Keijsper-Reus BV uit Alkmaar

Voor talloze doeleinden geschikt zoals, woonhuizen, hotels, collectieve gebouwen, kantoren     

  • Hoog afwerkniveau en perfecte kwaliteitscontrole.
  • Laag eigengewicht ca 1500kg (slechts één derde van een betonnen badkamer)
  • Eenvoudige montage, en hoog bouw tempo. en dus verkorting van de bouwtijd.                             

     

Wilt u meer informatie of een vrijblijvende offerte?

 FeNB2-Prefabbadkamers product info.pdf
 Prefabbadkamer Type Janneke.pdf