Postbus 295
NL1740 AG Schagen
Leeuwerikstraat 36
NL1742 BC Schagen
 
tel 0651811577
fax 
email info@staalframebouw.nl
 
kvk 37107013
FeNB2-Wanden

Algemene informatie:

De door Fenb2 geproduceerde wanden zijn een maatproduct per project, die zowel toepasbaar zijn in de utiliteitsbouw als woningbouw. Door de eenvoud van het systeem, kan met een grote mate van flexibiliteit worden ontworpen, er bestaan geen standaard afmetingen en er zijn vrijwel geen beperkingen aan de vormgeving van de elementen.

Bekijk Project: "Eemstein & Zonnestein" 6000m2 wandelement

Opbouw FeNB2 wanden:

Het draagsysteem wordt gevormd door koudgevormde, verzinkte stalen C-profielen.

Brandwerendheid:

De totale brandwerendheid van de staalframebouw wanden wordt verzorgd door de verschillende componenten waaruit de elementen zijn opgebouwd. De staalprofielen zelf zijn onbrandbaar, maar moeten wel brandwerend worden bekleed. Voor deze bekleding passen we glasvlies versterkte gipsplaten toe.

 

Schijfwerking:

 

Op het stijl- en regelwerk van koudgevormde staalprofielen worden platen bevestigd. Zo ontstaat een samengesteld onderdeel, een element. Dit element kan krachten opnemen loodrecht op het vlak, maar ook evenwijdig aan het eigen vlak (stabiliteit). Staalframebouw kan dus voor horizontale én verticale krachtafdracht gebruikt worden. De stijfheid van bekleding is zó groot, dat deze constructief meewerkt (schijfwerking). De koudgevormde profielen kunnen door de bekleding niet uitknikken in het wandvlak. De wandelementen ondersteunen de vloeren, maar nemen ook de horizontale belastingen op, die veroorzaakt worden door windbelasting en onvoorziene scheefstand van het gebouw.

                          


 

Voordelen FeNB2 wanden:

        ·          Geen invloed van klimaatinvloeden én bestand tegen ongedierte en schimmels.

        ·          Horizontale én verticale krachtafdracht.

·          Laag eigengewicht wand (ca 50kg m²)

·          Eenvoudige montage, en snel bouw tempo.

·          Leiding verloop in wand mogelijk.

·          Flexibele indeling en herbestemming.

 

Wilt u meer informatie of een vrijblijvende offerte?

 

 Principe WS.pdf